Toppenlack – China Glaze Fast Forward

Jag fick en fråga vilket överlack jag tycker är bäst. Och fast jag fortfarande provar mig fram så har jag inte hittat något som passar mig bättre än det här:

China Glaze Fast Forward Top Coat.

China Glaze Fast Forward Top Coat är ett överlack som torkar supersnabbt.
Det kan ta ett tag innan man vänjer sig vid tekniken  – man har ingen tid att spela på, det måste gå undan. Det händer att det tjocknar efter ett tag (bara varannan flaska ungefär, det kan säkert ha att göra med hur gammalt lacket var när jag köpte det) och då brukar jag tunna ut det med nagellacksförtunnare så blir det som nytt.

Jag tycker att det här överlacket ger snygg glans, håller länge, men framför allt torkar mycket snabbare än med något annat topplack jag provat.
Och för mig är det nog det viktigaste av allt.

Vad säger ni – har ni någon annan favorit som jag bara inte får missa att prova?

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Älsklingar, Nagellack. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Toppenlack – China Glaze Fast Forward

 1. feline skriver:

  Det är mycket bra – men luktar pyton! Jag får aningens problem med krympning med detta dock, så det är inte min favorit. Nej, hemma hos mig är Nubars Diamont en vara som förbrukas i snabb takt. Dock gäller det att få tag i en flaska med rätt formulering – det finns några urusla batchar som fortfarande flyter omkring på marknaden. Kärleken är dock beständig och har överlevt detta snedsteg.

  • Malin skriver:

   Jag håller helt med dig om lukten, men jag tror att min näsa blivit avtrubbad för jag tycker inte att det är ett lika stort problem längre. Fast det kanske är ett problem i sig 🙂 Krympning har jag däremot inte haft problem med, men det är inget kul, det är därför Seche Vite, som är ett annat bra överlack på alla andra sätt, inte hamnar överst på min topplista. Vet du hur man vet att man får tag i rätt flaska med Nubars Diamond?

   • feline skriver:

    Just nu får man lättast tag i en bra flaska Diamont från feelunique.com – fraktfritt, och själva lacket kostar motsvarande drygt 50 spänn. 🙂

   • Malin skriver:

    Tack för tipset! Det som inte är testat måste testas. Ska bli spännande att se om det lyckas utmanövrera China Glaze.

 2. Tove skriver:

  Jag kör på Seche Vite Dry fast top coat. Det torkar också jättefort, men jag tycker ibland att det tar ytterligare lite mer tid innan nageln är ordentligt hård. Att öppna/stänga jeansknappar är inte riktigt bra. Blir ditt lack stenhårt på en gång, eller är det mest att ytan inte repar sig?

  • Malin skriver:

   Det hjälper framför allt lagren under att torka snabbt, men jag skulle inte knäppa jeans direkt efteråt om jag lackat med underlack och tre lager nagellack. Jag tycker att China Glaze är lättare att få till tunna lager med än Seche Vite och inte riskerar att krympa lacket på samma sätt. Och torkar nagellacket snabbare.

 3. Veronica skriver:

  OPI’s drip dry (eller något liknande) är toppen. Torkar fort, luktar inget och det blir en fantastisk glans. Och jag gillar appliceringen där man suger upp i en pipett och droppar på nageln. Även om det kan rinna ut på huden om man råkar ta för mycket, så syns inget där när det har torkat. Det blir ”yt-torrt” på cirka 5 minuter, men det tar ytterligare ett tag, 15 minuter kanske, jag har inte kollat så noga – innan det blir så torrt att man kan misshandla naglarna lite.

 4. Nailtastic skriver:

  Seche Vite är min favorit! Har testat flera andra, bland annat Fast Forward, men på mig torkar det inte lacken tillnärmelsevis så snabbt som SV. Poshé är också bra, men SV är ändå snäppet vassare än det.

 5. Louise skriver:

  Föredrar Seche Vite framför Fast Forward, eftersom det torkar snabbare. Dessutom tycker jag att det har bättre hållbarhet, alltid när jag använt FF så upplever jag chipning efter bara någon dag 😦

 6. Ping: De där Tjejsakerna… « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s