Chanel sommaren 2011 – Les Fleurs d’Été de Chanel

För mig var jakten efter det perfekta gula nagellacket som intensivast våren 2009.Och behovet av små lysande solar jag kan ta med mig överallt som störst under vinterhalvåret.

Men eftersom Chanel efter Peter Philips inträde varje sommar bjuder på en ny färgrann skapelse i nagellackskollektionen och ingen vågar missa det man antar ska bli en ny trend så har sommarens maskrosgula Le Vernis Chanel nr 577 med namnet Mimosa redan fått flera andra, som exempelvis svenska Isadora, att strategiskt stoppa ett gult nagellack i vårens och sommarens kollektioner.

Chanel Le Vernis 577, Mimosa.

Gula lack är svårlackade, svåra att få jämna och det här är inget undantag. Men den maskrosgula färgen är perfekt, det har en anings skimmer och känns betydligt mer lättburet än andra lite kallare nyanser.

Självklart har det fått sällskap av mer diskreta nyanser. Chanel förknippas fortfarande med klassisk stil och Peter Philips själv säger att de mer dramatiska färgerna skapas för att få upp intresset för märket. Man köper kanske inte ett knallgult nagellack, men väljer att handla sitt neutralt beigerosa just där av den anledningen.

Anton Johansson, en av dem som driver hörlurssajten Headler sa på ett föredrag om e-handel att: ”Ingen köper knallgröna hörlurar. Alla köper svarta. Men de väljer att köpa dem hos oss för att vi har knallgröna hörlurar.”

Chanel Le Vernis 567 Beige Pétale, 577 Mimosa och 557 Morning Rose.

Sommarkollektionens ögonpaletti rosa, guldbeige, skogsgrönt och lila är dock helt underbar i sig själv och både klassisk och i ögonfallande på en gång:

Chanel Les 4 Ombres 32 Lilium.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Allmänt, Ögonskuggor, Kollektioner, Nagellack. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Chanel sommaren 2011 – Les Fleurs d’Été de Chanel

 1. Emma skriver:

  Det gula lacket ser ljuvligt sommrigt ut!

 2. Kerstin skriver:

  Chanel är verkligen bra på att väcka orimligt habegär hos mig!

 3. Carina skriver:

  Säger som Kerstin… vill ha!

  Tur att vi åker till USA om en månad, då blir det garanterat en palett och ett lack från Chanel, om de då inte är slutsålda förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s