Oh Boy! Take a Chance on me – Rouge Coco i ny förpackning

Att något så klassiskt damigt som Chanel hypas av unga tjejer världen över är så klart inte en slump. Inte att de läppstift som var Chanels chefsmakeupartist Peter Philips första egna produkter för Chanel döptes till just Rouge Coco heller. Att modehuset använder det namn Chanel, som annars alltid kallas för Mademoiselle av alla som jobbar med varumärket, använde som ung, är förstås, som det mesta, väl genomtänkt.

Nu återlanseras den klassiska parfymen Coco, framför allt genom en påkostad reklamfilm med Keira Knightley i huvudrollen. På ett ödsligt Place Vendôme, Chanels favoritutsikt när hon levde och där en av Chanels butiker ligger än i dag, grenslar Keira Knightley, iklädd ett puderrosa skinnställ, en lika puderrosa motorcykel med ”It´s a mans world” som soundtrack. Vem vill inte vara som hon? Om det så ska krävas en puderdoftande, rosa parfym i en klassisk fyrkantig flaska?

I vår får också läppstiftet Rouge Coco sällskap av en lättare variant, Rouge Coco Shine.

Hybriden läppglans-läppstift är populär just nu. Dior har under våren lanserat Dior Addict, med Kate Moss som modell och svenska Isadora verkar ha fått till en succé med Gelly Kiss.

Jag är väldigt förtjust i de här hybriderna och Rouge Coco Shine är inget undantag. Lättburet, lagom glans, lagom färg. Det är bara att tacka och ta emot.

Och att en av de mer klassiska färgerna får namnet ”Boy”, efter det smeknamn Chanels älskare hade. Ja, det är knappast en slump det heller.

Rouge Coco i ny förpackning och lättare form med namnet Rouge Coco Shine, men med samma rosendoft. Här i färgerna Chance och Boy. I bakgrunden doftklassikern Coco, med samma form, samma innehåll, men en ny story.

Rouge Coco Shine Chance och Boy.

Och så tar vi en närmare titt också, eller hur?

Rouge Coco Shine Chance.

Rouge Coco Shine Boy.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Dofter, Läppstift. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oh Boy! Take a Chance on me – Rouge Coco i ny förpackning

  1. Kerstin skriver:

    Rysligt fina! Jag ville så gärna köpa både Liberté och Rebelle senat jag var ute och reste, men de kändes för dyra även i dollar…

  2. Carina skriver:

    Skulle kunna tänka mig att bära läppstiftet ”Boy”, ser fint ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s