Tänk nytt – tänk rött!

När jag skrev mitt senaste inlägg om gröna nagellack slog mig tanken:
”Tänk om rött nagellack hade kommit som något nytt nu. Undrar hur vi hade reagerat på det, efter allt grönt, svart, gult, lilaskimrande och brunt?”

Och häromdagen, när jag visade mina grönsvarta Chanelnaglar för åttaåringen sa han: ”Nej. För mörkt. Mamma, vet du vad jag tror skulle vara snyggt på naglar? Röd färg.”

Och visst har jag haft röda naglar. Även om det nog var ett tag sedan när jag tänker efter och på senare tid ofta blivit med någon twist.

Men jag kan inte låta bli att undra – hur hade vi reagerat på ”röd färg på naglar”, om det varit allra första gången?

Några av mina röda favoriter: Orly Haute Red, Lancôme nr 103, China Glaze Sultry, Scratch Nails Just Red. Tyvärr är varken Depend nr 175 eller Yves Rocher nr 31 med på bilden, annars hade den varit så gott som komplett.
Nåja, det får bli den dagen då jag vaknar med sex fingrar på vänster hand.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Nagellack. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Tänk nytt – tänk rött!

 1. Carina skriver:

  Är sugen på att testa Scratch Nails Just Red.

 2. sminkjante skriver:

  För mig känns rött som en annorlunda färg på naglarna. Jag är van vid blått och grönt men när jag har rött nagellack så reagerar jag.

 3. kerstin skriver:

  Kul tanke! Väldigt fina lack du visar på bilden också!

 4. sparris skriver:

  Bra fråga! För mig har rött och grönt lack samma ‘känsla’ eller vad jag ska säga, två sidor av samma mynt trots att det ena kan vara så gammaldags/Hollywood/50s/traditionellt och det andra tills för inte så länge sen var rätt edgy. Men färgvärdet är detsamma. Förutom att grönt inte signalerar förförelse på något vis…jag är mer ute efter hur färgen påverkar mig mentalt. Känner att jag flummar ut en aning… 🙂

 5. Honi skriver:

  Rött är inget jag reagerar på, det är en klassisk färg som många i min omgivning ofta har. Så det är egentligen inget ovanligt för mig ^^

 6. Wolfie skriver:

  Ungar är bara för underbara. Min yngsta frågade för någon månad sedan om det inte var dags att jag lackade mina tånaglar :-9 Något jag vanligtvis bara gör på sommarhalvåret….men visst snärtade jag dit lite OPI Kinky in Helsinky bara för att vara honom till lags LOL.

 7. Sara skriver:

  Det roliga med att använda många olika färger är att de man inte haft på ett tag känns nya. Jag försöker välja färger som jag blir glad av.

 8. Sminkan skriver:

  Rött är ju så otroligt fint!

 9. Nageldraken skriver:

  Kul tanke! Jag har märkt att jag har blivit så van vid att ha ”udda” färger på naglarna att jag har svårt att avgöra vad som vanligt folk (= inte nagelgalningar) tycker är diskret.

 10. Lena skriver:

  Hej Malin! Jag gillar verkligen din blogg och speciellt inlägg om nagellack! Men jag har en fråga: vilket är ditt favoritöverlack? Jag har för mig att du gillar Seche Vite, men upptäckte att det krympte lacket under ibland. Jag har använt SV, men det går inte riktigt ihop med alla nagellack. Har du testat Orlys Won’t chip?

  • Malin skriver:

   Hej Lena! Vad kul att du gillar inläggen om nagellack, det blir ju ganska många sådana… Eftersom jag ofta lackar naglarna sent på kvällen när barnen lagt sig och jag själv är på väg att gå och lägga mig så är det viktigaste att överlacket torkar snabbt och hjälper lagren under att torka. Om det får lacket att hålla längre är det ju ett stort plus också. Det överlack som jag tycker är helt överlägset på de punkterna är China Glaze Fast Forward Top Coat. Det gäller att vara snabb när man lackar för det torkar otroligt fort. Seche Vite är också bra, men precis som du säger så har jag upplevt att det kan dra ihop lacket under för vissa märken. Jag har testat flera av Orlys överlack, men inget av dem torkar lika snabbt som China Glaze Fast Forward.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s