Brev till min älskade – Trèsor in Love

Jag och min älskade har ett litet doftproblem.

Om jag älskar en doft kan jag med 98-procentig säkerhet veta att han avskyr den.
Samma sak med hans dofter. Det tog mig år av testande innan vi hittade en doft han kan ha på sig utan att jag blir galen:

YSL la Nuit de l`homme. En aning kardemumma och jag är såld…

Den enda doft jag är rent beroende av för egen del är Chanels uppdaterade version av Chanel No 5, Eau Première. Han klarar inte av den, beskyller den för att dofta tantparfym och andra hemska saker. En annan av mina favoriter, svenska Neotantric Fragrances Manic Love Woman gör honom lätt illamående medan jag känner mig mer uppiggad än någonsin. Och så vidare.

Om jag däremot kommer hem med snälla, gärna billiga, kändisparfymer, likt Carolina Gynnings Go Girl! så smälter han som vax.

Men jag har ett kompromissförslag vi kanske skulle kunna komma överens om. Som gör att jag slipper smussla ner mina parfymflaskor i väskan på väg till jobbet och som skulle kunna göra oss båda åtminstone lite nöjda.

Lancômes klassiker Trèsor uppdaterades i våras med en ungdomligare, rundare, mer vaniljdoftande nyans som paketerades under namnet Trèsor in Love.

Och jag måste säga att trots att jag vet att han gillar Trèsor och trots att jag är väldigt förtjust i det pudriga i den här varianten så tror jag att vi kanske kan mötas just här.

För kärlek gör märkliga saker med oss människor.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Dofter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Brev till min älskade – Trèsor in Love

  1. Julia skriver:

    Intressant men besvärligt problem det där! Som parfymnörd är jag oerhört tacksam över att min man inte får några kväljningsattacker oavsett om jag har på mig ålderdomliga puderdofter från Caron eller aphusdoftande myskbomber från Serge Lutens. Dessutom tar han villigt på sig de dofter jag smugglar in i hans necessär:) Själv har jag inte testat den nya varianten av Trèsor men nu blev jag lite nyfiken

  2. TorpSara skriver:

    Shit vad glad jag blev nu! Du är ju tillbaka!!! Det hade jag missat! 🙂 Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s