Lyx vs budget krackelerande lack. Isadora Depend OPI

Isadora Graffiti Nails Black Tag, Depend Cracked Effects svart, OPI BLack Shatter.

Jag uppdaterade mina nyårsguldnaglar med mer krackelerande topplack. Och tänkte passa på att bjuda på en jämförelse mellan de tre olika märken jag testat hittills.

Men först vill ni se en bild på min något försenade nyårsmanikyr, eller hur?

OPI Glitzerland ur höstens Swiss Collection. En fin, ganska kall guldig nyans som täcker bra redan efter två lager. Med tre lager blir man kvällens drottning!
Även den Dancing Queen som stannar hemma i soffan

Så. Uppställning för test:

Isadora Graffiti Nails Black Tag,  OPI Black Shatter, Depend Cracked Effects svart.
(Ja, ordningen på den här bilden skiljer sig från ordningen på nagelbilderna.)

Egentligen är titeln ”lyx vs budget” något missvisande. Om man räknar till milliliterpriset ligger lacken i ungefär samma prisklass.
Isadora 69 kronor/6 ml, OPI 150 kronor/15 ml, Depend 39 kronor/5 ml.

Effekten blir också ganska lika, lacken sitter nästan lika bra. Konsten ligger snarast i hur man målar. Men här är också lackens största skillnad, vilka som är lättast att måla med!

Så här tycker jag. Jag har länkat till tidigare inlägg där jag beskriver just det lacket.

1. Isadora Black Tag. Det allra största plusset för Isadoras Graffiti Nails är att det finns i så många olika färger. Jag hade lite svårt för neonfärgerna i höstas, men vårens färger faller mig definitivt i smaken. Trots den breda penseln tycker jag att det är lite svårt att få till ett jämnt, täckande lager tillräckligt snabbt. Just den svarta färgen blir därmed lite urvattnad. Men det är nog mest en smak- och kanske vanesak. Det får å andra sidan lacket som är under att lysa igenom.

2. Depend Cracked Effects. Den lilla penseln gör att man snabbt, snabbt måste skynda sig att få på flera lager intill varandra. Och hur jag än gör så utmärker det här lacket sig genom att liksom samla större skikt med svärta. Även detta så klart en smaksak. Vill man leka med mer dramatiska färger och kontraster blir det en kraftigare effekt. Depends Cracked Effects finns också i flera olika färger, bland annat ett metallicblått som jag är sugen på att prova. Och är inte det här punk så säg?

3. OPI Black Shatter. Min personliga favorit i det här testet. Eftersom jag hittills tyckt att svart varit det enda som varit något att hänga i granen har jag inte sörjt att OPI valt att bara ta fram ett svart krackelerande lack. Nu när jag vet bättre så tycker jag att det är lite tråkigt. Inte heller OPI:s pensel räcker för ett enda, täckande drag så det gäller att vara snabb även här, men jag tycker att lacket är förlåtande för mina misstag, att det alltid spricker upp snyggt och också är det lack som håller längst av dem i testet.

Lite närbilder:

Isadora, Depend, OPI, utan överlack.

Isadora, Depend, OPI, med överlack i dagsljus.

Isadora, Depend, OPI, med överlack, andra handen.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Lyx vs budget, Nagellack. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lyx vs budget krackelerande lack. Isadora Depend OPI

 1. sminkjante skriver:

  Vet inte vad det beror på men jag gillar nog ”krack”effekten med isadoras bäst.

 2. Sminkhörnan skriver:

  Vilket bra inlägg. Jag har undrat om det är nödvändigt att köpa andra märken med samma crack-effekt. Jag drar slutsatsen att om jag har ett så räcker det. Inget av dom är överlägset nog att köpa om man redan har ett annat.

  Jag har Isadoras, och det fungerar bra, och tack vara dig struntar jag nog i att köpa något annat märke. Tack tack =)

 3. Kerstin skriver:

  Vad kul med en jämförelse! Tror inte att jag sett det tidigare. Jag gillar nog IsaDoras bäst, tur att det är dem jag redan har 🙂

 4. Jessica skriver:

  Är lite efter ang crackeffekten man köpte det igår målade naglarna idag med just det guldbruna OPI & IsaDora grafitti, blev ursnyggt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s