Depend Cracked Effects – riktigt effektfullt

Eftersom det här är en riktig nördblogg där jag bestämmer mig för att gå till botten med saker och ting är det nu dags för en fortsättning på temat ”knapriga nagellack” (för er som inte vet vad jag menar – här hittar ni förklaringen).

Den här hösten har vi ju avhandlat skogsgröna ögonskuggor, dito nagellack och rödkantade ögon. Och fast jag vet att många andra sminkbloggar redan har hunnit tröttna på krackeleringseffekten för länge sedan så har inte den här det. Tvärtom.
Jag har bara börjat.

Jag har redan hunnit visa er Isadoras Grafitti Nails i diverse färger och OPI:s Black Shatter.

Här är det svenska märket Depends svar på nagellack som spricker:

Depend Cracked Effects i svart, nr 5001, ovanpå två lager av Depends röda nr 175 med  ett lager  Depend Quick & Shine Top Coat ovanpå.

Om vi börjar med flaskan. Det här är helt klart den rockigaste flaskan. Och minsta. Det första är coolt, det andra är i det här fallet dumt. För vi pratar om ett lack som torkar så snabbt att det hinner torka på insidan av flaskkanten när jag stryker av penseln.
Jo, så är det.
Det innebär att för att det ska bli riktigt, riktigt snygg så måste ett sådant lack ha en riktigt bred pensel. Och det har inte Depends nagellack. Nu är ju effekten i sig ganska förlåtande och jag tycker att det är riktigt, riktigt snyggt ändå, men det tål att tänkas på. Det här är liksom inte ett lack man duttar med och fixar till lite eftersom, det måste gå på sekunder.

När det gäller själva lacket får jag första gången jag provar det känslan av att det aldrig riktigt slutar spricka. Att det liksom fortsätter och till viss del tar lacket under med sig. Vid den här lackningen på bilden sitter det röda lacket sitter kvar där det satt från början även efter en dag så min första upplevelse kan helt klart bero på underlaget, men lite så känns det alltså och jag har inte riktigt upplevt något liknande förut.

Depends Cracked Effects finns i sex olika färger, förutom svart också vitt, rött, rosa, metallicblå och lila. Själv har jag helt och hållet fastnat för svart och måste nog erkänna att mina experiment med de andra färgerna gör sig bäst opublicerade. Men som sagt, man vet aldrig så noga med nördar. Fler bilder kanske dyker upp här när du minst anar det.

Och för er som inte känt mig från början och vet varför just den här färgkombinationen svart på rött, God Save the Queen och Carnaby Street är så mycket Malin – varsågoda:

What it all comes down to. Foto: Lisa.

Jag är helt klart benägen att hålla med: Jul är punk.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Nagellack. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Depend Cracked Effects – riktigt effektfullt

 1. Carro skriver:

  Jag har inte sett depend cracked effects i någon affär ännu, köper du på internet eller är jag helt blind och döv som inte upptäckt dem i någon affär man kan ta på? 😉

  • Malin skriver:

   Jag har inte hunnit springa runt i några butiker de senaste dagarna, men du har rätt, de finns redan i de nätbutiker som säljer Depend och jag misstänker att de är på väg ut i butikerna nu också.

 2. Monica Hansen skriver:

  Undrar om detbtorkar saktare om man blandar 2-3 cracklack ihop, svartvittrött?

  • Malin skriver:

   Oj, jag vet inte riktigt hur man skulle hinna, det torkar faktiskt så snabbt att det hinner torka längst ut på penseln om man inte är tillräckligt snabb på handen. Jag tror att risken är mycket stor att det bara skulle bli en smulig massa om man försökte blanda flera färger.

 3. Catharina skriver:

  Det torkar verkligen jättefort, jag har också testat det.

 4. Ping: wysteriiasblogg.se » Blog Archive » Nyhet: Cracked effect från depend.

 5. Honi skriver:

  Har provat hela bunten och jag måste säga att jag inte alls hade något problem med att penseln var för liten. Tvärtom gillade jag att man hade mer kontroll över penseldragen så man kunde påverka krackeleringen lite! 🙂 Men det är nog en smaksak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s