Ute regnar himmel grå…

Det här är en nördblogg.
Jag är en nörd, det här är min blogg, alltså är det en nördblogg.
Jag nördar ner mig i detaljerna, leker med dem.
När jag snöat in på prickiga sjalar så kan jag inte bara skaffa en. Det finns alltid en som är lite bättre. Eller mer användbar. Eller användbar på ett annat sätt, till någonting annat.
Och till mina prickiga sjalar så måste jag ju ha just exakt de skorna. Om det så ska behövas ett upprop till alla mina vänner på Facebook och en jakt världen över. Och så rätt läppstift till det så klart. Och så…

Så jo, nörderi kan leda en lite vart som helst här i världen.

Just nu är det skogsnyanser. Jag nöjer mig inte med en militär/mossgrön ögonskugga, hur bra den än må vara månde. Jag måste testa dem alla.

Igår överfölls jag av höstens kollektion från Maybellines nya budgetmärke (man får väl nästan säga budgetbudget för jag tycker Maybelline alltid har bra priser på bra grejer), Maybelline New York, där produkterna kostar mellan 30 och 50 kronor.

En av mina och mina barns favoritförfattare Anna-Carin Tidholm börjar en mycket sönderläst bok härhemma med följande fras, som får utgöra startskott för min bildodyssé:

Ute regnar himmel grå.
Vara inne. Hitta på!

(Ur Anna-Clara Tidholms bok ”Hitta på”)

Grönt metallicklack nr 757, bronzig ögonskugga nr 721, ljusgrön ögonskugga nr 752 mosgrön ögonskugga nr 741, guldigt rouge, nr 701.

Jag kan väl om ögonskuggan säga att den inte glider på så där som jag vill att en ögonskugga ska sitta eller sitter så där benhårt hela dagen som jag vill att den ska göra. Men den ger en väldigt fin färg och är en ganska trevlig bekantskap i mitt badrumsskåp.
Jag skulle dock inte köpa den som enda gröna ögonskugga, men det är ju som sagt ingen risk. Rouget, eller kanske snarare highlightern, är dock fint guldglittrig. Rolig!

Nagellacket vill ni se hur det ser ut på eller hur? Ok.
”Vara inne, hitta på…”
Spela fia och lacka naglarna. Fin kombination. Vi kör:

Och så en lite närmare titt:

Det är alltid klurigt det här med ett nagellack för runt 30 kronor (7 ml). Å ena sidan är det lätt att på förhand vara skeptisk och inte ge det en chans. Å andra sidan ser man kanske lite för mycket mellan fingrarna just för att det är billigt. Det här ska få både ris och ros.

Det är ett av de mest svårlackade lack jag mött. Det liksom bara flyter omkring på nageln i första lagret och jag har svårt att se hur jag ska få det att fastna. Men med ett andra lager så blir det ändå ganska snyggt. Och efter en dags flitigt skavande så sitter det fortfarande kvar och glänser lika fint. Nåja, jag låter mig vara lite förvirrat skeptisk men ändå rätt nöjd.

Och i min iver att skapa den perfekta ögonskuggesamlingen slank det med en duoskugga från Max Factor också:

Duoskugga från Max Factor, nr 465, Moonshine Meadows.

Den här ögonskuggan beter sig precis som jag vill att en ögonskugga ska göra. Den är underbar att jobba och sudda med, sitter bra och Max Factors duoskuggor har aldrig gjort mig besviken. Någonsin.
Ok. Jag väljer väl möjligen den här då, om jag måste välja en. Möjligen.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Ögonskuggor, Nagellack. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ute regnar himmel grå…

 1. Veronica skriver:

  Hmm, vad för sorts underlack har du? Jag tänkte på om det bara flöt omkring. Jag har CNDs Sticky och de flesta lack fastnar verkligen på det så det kan jag rekommendera. Jag är nämligen också nörd. På tok för mycket nörd ibland 😉

  • Malin skriver:

   Nja, just den här gången använde jag China Glaze Strong Adhesion Base Coat, men det har jag ju använt många gånger tidigare. Nej, det här var helt enkelt ett otroligt rinnigt nagellack. Men som sagt, det sitter som berget när man väl får det på plats och det är en fin färg så står man ut med rinnet så är det kanske värt det.

 2. Carina skriver:

  Jag kanske skulle gå och testa hur en Max Factor skugga känns 🙂

 3. Nanna skriver:

  Kul att du bloggar igen!

 4. Feline skriver:

  Ja, nu är ju jag nästan bara nagellacksnörd, så jag har bara testat MNY:s lack, och ja, de är verkligen helt värdelösa att lacka med, och många är dessutom rätt skira (757 är ett av dem), men jääädrar vad de sitter. 😀 Rockar 761 (mörkmörkgrönt skimmer) på tånaglarna just nu, ska bli spännande att se om denna pedikyr blir mer hållbar än normalt. Skaffa 673 också, en rätt najs svart med oregelbundet gråsilvrigt glitter! Mmm.

 5. Sminkan skriver:

  Jag har också 757 hemma men har inte provat det än. De andra MNY-lacken har inte gjort mig lycklig vad gäller egenskaper men de är roliga och kostar inte så mycket så jag är inte ledsen att jag köpt dem. 😀

 6. Nailtastic skriver:

  Jag köpte också 757:an häromdagen och några andra MNY-lack, men jag har inte hunnit testa något av dem ännu. Jag blev dock inte superimponerd av färgutbudet så jag känner mig tveksam till att det kommer att bli några fler. Och svårlackade lack…nja. Vem har egentligen tid för sådana?

 7. Ping: Snowcrystal Light Taupe | Sminkbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s