Alltid grönare på andra sidan…

Min femåring vill ha ett Nintendo. Själv tycker jag att han gott och väl kan få vänta till julafton, medan hans farmor så gärna vill att han ska få ett redan nu.
Men jag står på mig.
Min mamma lärde mig att det är bra att ha något att vänta på, se fram emot. Som Robert Broberg sjunger: ”Målet är intenting, vägen är allt”, eller Micael Dalén beskriver det i Nextopia – det är själva nästa grej som är grejen.

Eller – det är alltid grönare på andra sidan.

Den här hösten har jag fått dille på militärgrönt. Jag lockades inte alls när nyansen sågs på varje catwalk världen över inför den gångna sommaren och det är en färg jag inte har sett åt många gånger i mitt liv.

Men just nu kan jag bara inte få nog.

Och trots att det ser ut så här i min sminksamling där de moss/militär/skogsgröna ögonskuggorna med kompisar har fått vila i fred sedan förra och förrförra höstens kollektioner, så har jag inte hittat den där exakta nyansen:

Ögonskuggepaletter från YSL och Maybelline, ögonpenna från Shiseido, skimrande ögonskugga The Colors från Håkansson med pensel från Make Up Store. Mossgrön mascara Shiseido, matt ögonskugga Make Up Store. Skimrande vattenfast mossgrön krämögonskugga som också går att använda som eyeliner från YSL. FOTO: MiC.

Jag har spanat in Smashbox höstkollektion Masquerade, och visst kommer jag att bli en lyckligare människa om jag bara får lägga vantarna på den här ögonskuggepaletten?

Smashbox Masquerade Eye Palette, 425 kronor.

Och när jag väl börjat kan jag liksom inte sluta.

Trots att jag redan hunnit samla på mig följande gröna nagellack:

Depends militärgröna nr 172.

Snowcrystal, Military Green, nummer #443.

och inte kunnat låta bli att beställa följande ur höstens kollektioner:

Essie Sew Psyched.

Orly – It´s not Rocket Science.

och har stirrat mig blind på det gröna Zombie Zest ur China Glaze Awakeningkollektion:

som jag nog inte kan med att köpa, för visst borde det bli ungefär samma resultat om jag toppar min favorit från förra vintern:

Scratch Nails, Green Gold.

med det grönglittriga Glow Up Already! ur OPI:s julkollektion Burlesque (som jag inte kommer att kunna motstå):

OPI, Glow Up Already!

så borde det bli ungefär samma sak, eller hur?

Men jag har äntligen hittat det ultimata objektet för min åtrå. Det perfekta militärgröna lacket som jag aldrig någonsin kommer att kunna lägga vantarna på, dels för att det aldrig kommer till Sverige, dels för att det redan sålt slut i de lyxbutiker som för någon månad sedan sålde dem.

Chanel, Le Vernis Khaki Vert.

Fast å andra sidan… Isadoras höstgröna In the Army som Lotta Lackoholic spanat in verkar inte gå av för hackor den heller…

Isadora, In the Army.

Ja, så där håller det på. Ibland undrar jag om jag inte ska ta och bli vuxen någon gång. Sluta upp att leka med färger på det där sättet. Sluta drömma om nästa julafton.

Men så tänker jag att livet är fullt med allvar så det räcker. Och då blir jag lite full i fan. Och tillåter mig att njuta av det där ögonblicket, precis när jag bestämt mig för vad jag vill ha, men inte ännu hunnit skaffa det.

Nextopia. Julafton nästa.

Om Malin

Sminknörd, feminist, mamma och maka.
Det här inlägget postades i Ögonskuggor, Kollektioner, Nagellack. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Alltid grönare på andra sidan…

 1. Wolfie skriver:

  Du är tillbaka – hurra! Senast igår tänkte jag på hur mycket jag saknade bligen på DN och idag upptäcker jag att du startat en ny, alldeles egen:-D

 2. Malin Crona skriver:

  Åh, tack för gulliga kommentarer!

 3. Andrea skriver:

  Hahah, jag är som dig just nu, dille på grönt!
  Vill också ha massor av lack och sånt. Har redan flera ju!
  It’s Not Rocket Science från Orly är för övrigt väldigt likt China Glaze’s Zombie Zest.

 4. Anna skriver:

  Välkommen tillbaka, du har varit saknad!

 5. Ping: I det gröna – Essie Sew Psyched i svampskogen | Sminkbloggen

 6. Ping: Ute regnar himmel grå… | Sminkbloggen

 7. Ping: Snowcrystal Light Taupe | Sminkbloggen

 8. Ping: Snowcrystal Light Taupe | Sminkbloggen

 9. Ping: China Glaze Zombie Zest – något att hänga i julgranen | Sminkbloggen

 10. Ping: Depend Cracked Effects – riktigt effektfullt | Sminkbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s